Zomerfestival winnaar YIP Award

Tijdens het ledencongres op 24 juni verkozen de aanwezigen het Zomerfestival van YMCA Zutphen tot winnaar van de jaarlijkse vrijwilligersprijs YMCA Inspires People. Het Zomerfestival is een spetterende 4-daagse spelweek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit jaar wordt de 30e editie, wat natuurlijk gevierd wordt met alle 225 kinderen en 70 vrijwilligers.

Lees meer: Zomerfestival winnaar YIP Award

Informatie en aanmelden Ledencongres 24 juni 2017

Het jaarlijkse Ledencongres van de Vereniging YMCA Nederland vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 juni. Hieronder vindt u de voorlopige agenda en de vergaderstukken. Liever een pakketje geprinte stukken ontvangen? Dat kunt u aangeven op het aanmeldformulier. Op het aanmeldformulier kunt u ook uw stem uitbrengen voor de YIP Award 2017 welke tijdens het Ledencongres wordt uitgereikt. Iedereen is welkom op het ledencongres. Omdat we graag weten, in verband met de ruimte en de lunch, op hoeveel gasten we kunnen rekenen, vragen wij u zich aan te melden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Lees meer: Informatie en aanmelden Ledencongres 24 juni 2017

Train de Trainer

De YMCA heeft een breed aanbod aan trainingen voor haar vrijwilligers, met onderwerpen variërend van groepsdynamica, moeilijk gedrag , pesten, teambuilding, maar ook praktische trainingen over grote of kleine spelen of voorlezen en vertellen…
Al deze trainingen worden gegeven door vrijwilligers die de YMCA zelf opleidt tot trainer. En vanaf mei 2017 start de YMCA weer met een train-de-trainer-traject om nieuwe trainers op te leiden. Deze trainers zullen dan ingezet worden bij trainingen bij de Y Camps en in de regio Zuid West.

Lees meer: Train de Trainer

Vakanties met pluspunten 2017

Al 90 jaar biedt de Ernst Sillem Hoeve aan velen een gastvrij onderdak. Samen met de Vereniging de Vrienden van de Sillem Hoeve (VVSV) wordt een aantal arrangementen georganiseerd die speciaal bedoeld zijn voor 55 plussers. De begeleiding is in handen van een team van YMCA-vrijwilligers, dat zorgt voor een aantrekkelijk programma en een gezellige sfeer. U kunt aansluiten bij de georganiseerde activiteiten, maar er uiteraard ook zelf op uit gaan.

Wij willen u er graag meer over vertellen, maar laten liever enkele gasten aan het woord :

•    In één woord: grandioos…
•    Grote bewondering voor de vrijwilligers die zo’n prachtig programma voor je maken…
•    Je mag van alles, maar je hoeft niets…
•    Heerlijk een weekje verwend worden…

We hopen dat wij u enthousiast kunnen maken voor een fijn verblijf op de Ernst Sillem Hoeve.
Mogelijkheden van 3 of 4 dagen of een hele week maken dat u zelf bepaalt hoe lang u in Lage Vuursche wilt verblijven.

Lees meer: Vakanties met pluspunten 2017

25 jaar Verdrag van Maastricht

Praten over politiek, mensenrechten en Europese wetgeving in bioscoopzalen en theaters? Alles is mogelijk in Maastricht! Op 7 februari bestond het Verdrag van Maastricht 25 jaar. Duizenden jonge mensen uit heel Europa kwamen naar het culturele centrum van de stad voor YO!Fest 2017. Dit om de historische gebeurtenis te vieren.

De Nederlandse delegatie bij YO!FestHet verdrag transformeerde de Europese Gemeenschap in de Europese Unie, zoals we die vandaag de dag kennen. 25 jaar later kijken de deelnemers van YO!Fest terug op wat er is bereikt, zoals de euro, Esperanto en internationale vrijwilligersprojecten. Vier Nederlandse YMCA-ers waren ook aanwezig.

Lees meer: 25 jaar Verdrag van Maastricht

Vacatures vrijwilligers Internationale Werkgroepen

De International Committee van YMCA Nederland coördineert de internationale activiteiten binnen de vereniging. Als onderdeel van een wereldwijd YMCA-netwerk biedt de organisatie op deze manier jonge mensen de kans om een internationale ervaring op te doen. Dit onder andere op het gebied van trainingen, uitwisselingen, stages en reizen. Persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en interculturele communicatie staan hierin voorop.

De International Committee is op zoek naar leden voor de volgende werkgroepen:

Lees meer: Vacatures vrijwilligers Internationale Werkgroepen

Subcategorieën