Train de Trainer

De YMCA heeft een breed aanbod aan trainingen voor haar vrijwilligers, met onderwerpen variërend van groepsdynamica, moeilijk gedrag , pesten, teambuilding, maar ook praktische trainingen over grote of kleine spelen of voorlezen en vertellen…
Al deze trainingen worden gegeven door vrijwilligers die de YMCA zelf opleidt tot trainer. En vanaf mei 2017 start de YMCA weer met een train-de-trainer-traject om nieuwe trainers op te leiden. Deze trainers zullen dan ingezet worden bij trainingen bij de Y Camps en in de regio Zuid West.

Het traject bestaat uit circa 5 bijeenkomsten, waarin aandacht wordt besteed aan het opbouwen van een training, het maken en toepassen van verschillende werkvormen, communicatie en uiteraard worden een aantal veel gevraagde onderwerpen behandeld, zoals omgaan met moeilijk gedrag, leiderschap, pesten, veiligheid en risico, etc.
Voor dit traject zoeken we vrijwilligers die opgeleid willen worden tot trainer, en bereid zijn in hun vrije tijd enkele keren per jaar een training aan lokale groepen of bij de Y Camps te geven. Bekendheid met het landelijke of lokale werk van de YMCA is geen must, maar wel een pre. Omdat het gaat om trainers voor de Y Camps en de regio Zuid West is er een grote voorkeur dat de trainers in de regio Zuid West woonachtig zijn.
Heb je interesse, of wil je de informatiebrief ontvangen? Stuur dan een email naar Joost Vlasblom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.