Roosmarijn (pijler Jeugdwerk)

Even voorstellen: Roosmarijn

Roosmarijn van Baarsen

Ik ben Roosmarijn. 26 jaar, vier jaar geleden afgestudeerd in Kinder en Jeugd Psychologie en sinds kort in de rol van YEO gekropen. Een nieuw avontuur in een voor mij totaal nieuwe organisatie. Het gevoel van welkom zijn, ruimte krijgen om mezelf te ontwikkelen en dat in te brengen wat ik te geven heb, maakte dat ik besloot om binnen de YMCA aan de slag te gaan. Ons overkoepelende doel als YEO's is meer verbinding te creëren binnen de YMCA, opdat ieder meer bewust is van het grotere geheel en samenhang voelt in wat ieder beweegt om zich voor de YMCA in te zetten. Voor de pijler jeugdwerk ga ik me op een lokale club de komende tijd bezighouden met de nieuwe werkstijl die is gestart: jeugdwerk nieuwe stijl. We staan nog aan het begin, maar de duik is genomen.


Een einde en een nieuw begin

Januari

2015 is voorbij en 2016 is alweer begonnen.
De tijd van loslaten en opnieuw beginnen. Ook voor mij is het een periode van afsluiten en ruimte maken voor een nieuwe start. Per februari zal ik stoppen als YEO en beginnen met een nieuwe baan als trainer op de universiteit van Leiden. Ontzettend fijn en ook erg jammer tegelijkertijd. Want de YMCA is ondertussen een fijn en warm nest

geworden.

Voordat ik loslaat wil ik even terugblikken. In de afgelopen maanden heb ik de YMCA in vogelvlucht leren kennen. De goede sfeer, een hartelijk team, veel ruimte voor ontwikkeling en bijdrage, enthousiasme, samen zoekend naar richting, het pionierschap als YEO met alle uitdagingen en valkuilen vandien, de gezellige maandagochtend vergaderingen, de creativiteit van YMCA Krimpen en leerzame coachingsdagen in Zwolle. Een goede samenvatting volgens mij van waar de YMCA voor staat.

Deze eerste maand van het jaar en laatste maand als YEO zal vooral in het teken staan van afronden. Het afronden van een geslaagd PR project in Krimpen (in korte tijd drie enthousiaste nieuwe leden) en het afsluiten van een mooi en leerzaam coachingsproject met het team Noord-Oost. Ook hierin is het tijd om het stokje door te geven. Wij als deelnemers bereiden nu onze eigen trainingsdag voor, om zo onze opgedane kennis over coaching door te geven aan anderen. Een leuke manier om kennis te verankeren én te verspreiden.

Ik kijk met dankbaarheid terug. En met mijn rugzak weer iets voller aan ervaringen stap ik vol goede moed en goede voornemens 2016 in en wens de YMCA het beste!


Spreken is zilver, luisteren is goud

December


Alweer een maand verder en drie coachingsdagen verstreken. We zitten alweer bijna aan het einde van de coachingsrit. Een traject dat was ingezet om de beroepskrachten te trainen in het werken van onderop, of te wel; het niet ‘zorgen voor’, maar ‘zorgen mét’. Een grote overgang, die heel wat omschakeling vraagt. Met het team van Bureau Noord-Oost hebben we deze week intensief geoefend in het luisteren. Ja dat klinkt misschien makkelijk, maar het blijkt moeilijker dan gedacht. Want écht luisteren betekent niet oordelen, niet sturen, geen vragen stellen, je eigen behoeftes parkeren, en de ander echt volledig de ruimte geven en met begrip tegemoet te treden.

Pfff geen vragen stellen, geen oplossingen aandragen, dat is lastig! Zeker voor de nieuwsgierige en behulpzame mens. Maar door het bij elkaar te oefenen, blijkt het eigenlijk ook erg fijn. Gewoon vertellen wat er in je leeft zonder dat iemand je in de reden valt, er een oplossing moet komen of adviezen worden uitgedeeld. Zelf je eigen antwoord horen en voelen tussen allen woorden door. Eigenlijk is er alleen onverdeelde aandacht nodig, vertrouwen dat jij er wel uitkomt en af en toe eens terugkrijgen van je luisteraar; welke behoefte klinkt hier door? Een goede oefening om mee te nemen op de werkvloer.
Op de lokale club waar ik sinds een tijdje contact mee heb, zijn we volop bezig met de PR. En PR dat blijkt een kunst op zich. Want hoe breng je nou over wat je in huis hebt?! Hoe geef je dat vorm, en waar en hoe laat je jezelf zien? Iets waar alle clubs mee stoeien, en waar veel creativiteit en inzicht bij komt kijken. Gelukkig zijn er altijd mensen die daar goed in thuis zijn en bereid zijn om een handje te helpen. Zo had Erik Jagt in een middagje tijd een prachtige flyer voor de club gemaakt. Vrolijk, helder en uitnodigend voor de doelgroep, bedankt Erik! De eerste PR stap is alweer gezet


Jeugdwerk nieuwe stijl

November

Vanuit de pijler jeugdwerk zijn we nu gestart met het project 'Jeugdwerk nieuwe stijl'. Hierbij doe ik mee in het team van beroepskrachten die ieder een lokale YMCA club ‘onder zijn hoede’ gaat nemen.  Dat wil zeggen een club waarmee intensiever contact wordt gelegd, waar wordt meegedraaid en van bottum up bekeken wordt wat er nodig is om deze club te versterken. Dit kan dus sterk variëren per club; sommige hebben een tekort aan vrijwilligers, anderen willen meer instroom van kinderen en bij anderen draait het naar tevredenheid maar is er behoefte aan nieuwe ideeën voor activiteiten, etc. Ik ben hierbij al een aantal keer langs geweest bij een lokale club in Krimpen aan de IJssel en me onder andere aan het oriënteren op wat voor manier ik een bijdrage kan leveren aan de vraag die daar (en ook in andere clubs) leeft: hoe kan je de wat oudere jeugd 12+ en 16+ weer betrekken? Welke activiteiten kan je ze aanbieden op dat zij deelnemen aan de YMCA club en ook later eventueel weer kunnen doorstromen als vrijwilliger?  Een lastige puzzel, maar ook een leuke uitdaging. 

Om de overkoepelende taak binnen ‘Jeugdwerk nieuwe stijl’ goed uit te voeren zijn we als team van beroepskrachten een leertraject gestart; ‘Meesterschap in verbinding’, een coaching traject van vier keer gegeven door Bram Beute. Hierbij worden we getraind in het toepassen van coaching, waarbij jijzelf en de ander in zijn kracht wordt gezet. De eerste dag  stond in het teken van verbinding leggen, samen hebben we onderzocht wat de kracht is van verbinding en wat er nodig is om een goede verbinding te creëren met mensen. Een van de tools die me is bijgebleven was de 4V bril: Hoe kan je van veiligheid en vertrouwen naar verbinding en vrijheid komen? Een eye-opener voor mij was hoe belangrijk het bijvoorbeeld is om wederzijdse verwachtingen duidelijk uit te spreken naar elkaar, en hoeveel ruis dit kan geven in een verbinding als dit niet gebeurd. Een persoonlijke aanpak en een leerzame ervaring dus. Ik kijk uit naar de andere drie leerdagen die in de komende tijd zullen volgen!