Solidariteitsactie 2015-2016: Vietnam

YMCA-VietnamDe solidariteitsactie 2015-2016 zal zich richten op de Love School in Dalat City, gelegen 350 km van Ho Chi Minh City (voorheen Saigon). De school richt zich op straatkinderen, weeskinderen, kinderen van immigranten en kinderen vanuit gebroken gezinnen.
De  YMCA van Vietnam helpt deze kinderen in het verzorgen van primair onderwijs. Wanneer ze doorstromen in het hoger onderwijs, ondersteunt de YMCA hen om ook echt het diploma te behalen door ze te ondersteunen bij Engels, Wiskunde, Scheikunde, Computerlessen. Naast het reguliere onderwijs verzorgt men sport en bewegingsonderwijs en diverse culturele/creatieve activiteiten die zij anders niet zouden krijgen.
Dansen in de schoolklas YMCA VietnamDe YMCA Love School is erkend door de Education and Training Service. De YMCA van Vietnam wil het gebouw opknappen en vragen de YMCA van Nederland om haar solidariteitsactie daarop te richten. Met instemming van de algemeen secretaris van Azië ondersteunen we graag dit mooie plan en werk!

Wilt u ook meewerken?  Laat dat dan aan ons weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of maak een gift over op IBAN NL41RABO037.52.29.752 t.n.v. YMCA Nederland o.v.v. Vietnamactie.

Gerard Tosserams, voorzitter CIC
Robèrt Feith, algemeen secretaris

In november 2015 brachten Robèrt Feith en Simone Labee een bezoek aan Vietnam om het project met eigen ogen te zien. Simone schreef hierover in Inclusief nr. 2 een verslag. Klik hier om het verslag te lezen.