Verslag Tri-axY 2014

Verslag van Noordscheschut

Tri-axY 2014,

Op de 2e vrijdag in oktober was het weer zover.

De Tri-axY staat weer op punt van beginnen. Met de 3 jongste clubs hadden we ons opgegeven. Bij elke groep was een spelleider en jury lid aanwezig. 

De Tri-axY is een spel wat landelijk (in ons geval noord Nederland) gespeeld wordt. Na opgave krijg je een envelop met daarin 6 gesloten spelopdrachten die je pas om 20 uur precies op de avond open mag maken. Dan begint het spel volgens de daarin genoemde spelregels en puntentelling. Dit jaar was het thema ‘spelletjes’. Een van de onderdelen is de haalopdracht. Per groep moest er dit jaar als 1e opdracht een schaakkampioen met medaille, beker, schaakbord en schaakstukken gehaald worden als 2e een oud monopolyspel in guldens en als laatste 3 controllers van bijv. een Nintendo spel o.i.d. Het 2e en 3e lukte nog wel maar die schaakkampioen….. Bij toeval gingen Julian en Lisa bij het eerste de beste huis naast de kerk vragen of zij misschien iets van de spelletjes hadden. Bleek daar ook niet de schaakkampioen van Noordscheschut te wonen! Jawel, Rien Giethoorn was in het bezit van alle genoemde stukken van het eerste onderdeel. Trots kwam hij dan ook vlak voor 10 uur als bewijs alles laten zien. Ook was er weer een verkoopopdracht waarbij de opbrengst gaat naar een project van de YMCA in Malta. Met alle groepen bij elkaar hebben we € 51,45 opgehaald in een half uur tijd. Namens de kinderen bedankt voor uw medewerking als ze bij u aan de deur zijn geweest.

Al met al hebben alle clubs een geslaagde avond gehad wat voor herhaling vatbaar is.


't Zandt: Super gezellige Tri-axY,

Vrijdagavond 10 oktober hebben we meegedaan met de spelavond Tri-axY van de YMCA.

Wij hebben weer meegedaan in de categorie “Jong en Oud”.  Super dat alle gemeenteleden mee konden denken en mee konden doen aan dit geweldig leuke spel.

Het thema van dit jaar was “Van dobbelsteen tot Mario”.

Naast de vele vragen over het thema moesten we op zoek naar drie controllers, bijvoorbeeld van een Nintendo-Wii, Xbox. Een oud monopoly spel met geld in guldens. En ook moesten we zorgen dat er een schaakkampioen met een medaille en een schaakbord met schaakstukken voor een bepaalde tijd werd aangeleverd. Alle opdrachten waren goed te doen en ruim binnen de tijd hadden we dit dan ook voorelkaar.

Verder was er weer een soort van verkoopactie waarbij 110,00 euro is opgelopen, dit is voor het goede doel dat dit keer naar Malta gaat. Wij zijn weer eerste geworden in de categorie “Jong en Oud’’ en daar zijn we super blij mee! Iedereen die meegeholpen en meegedaan heeft wordt heel hartelijk bedankt.

Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen om onze beker weer te verdedigen!