Internationaalinternationaal-nieuwsNieuws

Op 14 mei vergaderde deed YMCA Nederland mee aan de digitale  algemene vergadering (General Assembly) van de YMCA Europa. Tijdens deze digitale  General Assembly  verzamelen gedelegeerden van heel veel internationale YMCA’s zich om de koers van de Europese koepelorganisatie te bespreken. Er wordt op zo’n vergadering gesproken over financiën en een bonte verzameling bestuurszaken. Er werd ook gesproken over de activiteiten van YMCA Europa én de plannen voor de toekomst.

Wat heeft YMCA Europa het afgelopen jaar allemaal gedaan? Heel veel! YMCA Europa organiseert bijvoorbeeld de Leadership Academy. Jonge YMCA’ers uit heel veel verschillende landen, waaronder Nederland, krijgen binnen dit programma de kans zich te ontwikkelen op internationaal vlak. Het Roots for Peace programma houd zich bezig met vredesprojecten in conflictgebieden, bijvoorbeeld in Oekraïne en Nagoro-Karabagh. YMCA Europa is ook vertegenwoordigd in Brussel en onderhoud nauwe banden met verschillende organen van de Europese Unie. Ook houdt YMCA Europa toezicht op de vele projecten die samenhangen met vluchtelingen, internationale uitwisselingen en nog veel meer!

De toekomst van jeugdwerk

Er werd ook gesproken over de mogelijkheden van Virtual Reality in het Jeugdwerk van vandaag. Met de technologie van vandaag is het misschien wel mogelijk om jongeren de mogelijkheid geven zichzelf beter te leren kennen. Er wordt op het moment hard gewerkt aan applicaties die proberen om problemen en eenzaamheid de wereld uit te helpen. Ben je benieuwd? Je kan het filmpje met dit verhaal hier bekijken (filmpje in het Engels).

De Europese paraplu presenteerde ook hun nieuwe strategie voor het de komende jaren. YMCA Europa vat het plan samen in vier woorden: relevantie, vertegenwoordiging, relatie en veerkracht.  Hiermee wordt bedoelt dat er wordt geprobeerd om activiteiten te organiseren en te begeleiden die belangrijk zijn voor alle lidorganisaties, waar YMCA Nederland ook bij hoort. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om, zo veel mogelijk jongeren te helpen zich te ontwikkelen, of gewoon een leuke tijd te geven!

YMCA Europa organiseert twee digitale vergaderingen per jaar. De Internationale Commissie woont deze bij en rapporteert hierover. Meer weten? Stuur een mail naar [email protected]