Internationaalinternationaal-nieuwsNieuws

Tussen 25 januari  en 28 januari was het een drukke tijd voor de internationale commissie. We hadden ons jaarlijkse vergaderweekend van 25 tot 26 januari in de Ernst Sillem Hoeve (ESH) en er werden in die twee dagen heel wat thema’s besproken.

Na het weekend, waarin we geïnspireerd raakten met mooie vooruitzichten voor dit jaar, kwamen er mensen vanuit de World Alliance of YMCA’s naar de ESH om te vergaderen over een thema voor de World Council die in Aarhus, Denemarken in 2022 zal plaatsvinden. YMCA/YWCA Denemarken is de host en zoals jullie wellicht weten hebben wij een partnership agreement met Denemarken. We worden daarom in de voorbereiding betrokken waar dat handig is.

27 en 28 januari werden er onder begeleiding van een Australische begeleider veel meters gemaakt in praktische werkvormen. Aan de hand van interviews met mensen van over de hele wereld hadden de aanwezigen genoeg input om een veelheid aan ideeën te spuien. Uiteraard werd ook voorgaande World Councils kritisch tegen het licht gehouden, zodat positieve dingen worden meegenomen en zaken die minder goed gingen verbeterd kunnen worden. Wat het allemaal precies heeft opgeleverd? Dat blijft nog even geheim :).

Een gave sessie die we als YMCA Nederland trots hebben gehost in onze eigen ESH. Wil je ook internationaal bezig gaan voor de YMCA? Laat het ons weten: internationaal@ymca.nl.