FAQ lijst:

 

Tot wanneer liggen de activiteiten stil?

  • Tot 6 april liggen alle activiteiten waar fysiek contact is stil. Wel gaat de YMCA door met voorbereiden van de activiteiten van na 6 april en zijn we online actief.

 

 

Kan ik mij als vrijwilliger nog aanmelden?

  • Ja, je kunt je gewoon blijven opgeven als vrijwilliger. Sterker, we denken dat we na deze situatie nog meer hulp kunnen gebruiken om alle activiteiten te kunnen draaien. Tegelijk heb je misschien wel een leuk idee, heb je expertise met online activiteiten of trainingen en wil je die graag nu inzetten. Neem dus contact met ons op!

 

Gaat het opleidingsweekend van Y Camps van 15 t/m 17 mei nog door?

  • Deze beslissing nemen we 6 april. Mocht we besluiten dat het niet door kan gaan zullen we kijken naar een alternatief.

 

Gaan de zomerkampen door?

  • We gaan door met het voorbereiden hiervan. Als op 6 april blijkt dat de situatie anders is, zullen we dat communiceren. Maar het kan ook zo maar zijn dat de zomerkampen juist een welkome vakantie is vanwege de reisbeperkingen in/buiten Europa. Aanmelden kan dus nog prima.

 

Gaan er internationale activiteiten door?

  • Dat hangt af van de situatie na 6 april. Maar we hebben daarin ook te maken met andere landen die weer anders omgaan met Corona. We gaan geen onnodige risico’s lopen en zullen hier op 6 april meer duidelijkheid over geven.

 

Wat doet de YMCA als alternatief?

  • We zijn gestart met online challenges en live online activiteiten (doen). Kijk (ook) eens op https://ymca.nl/ymcorona/ We denken ook na om onze cursussen en trainingen online aan te bieden, zodat we niet alleen de kinderen maar ook de jongeren en vrijwilligers bedienen

 

Ik heb een idee! Waar kan ik terecht?

  • Neem contact op met je contactpersoon bij jouw club, de jeugdwerkadviseur of bel/mail naar ons! We zijn benieuwd wat je te vertellen hebt.