InternationaalJeugdwerkVacatures

Leden Internationale Commissie gezocht!
Wil jij je verder ontwikkelen en connecties maken met jeugdwerkers van over de hele wereld? YMCA is actief in meer dan 120 landen op alle continenten. Overal  speelt de YMCA in op de behoeftes van kinderen en jongeren in hun maatschappij, zoals onderwijs, sport en spel, gezondheid en leiderschap. Al deze YMCA’s houden nauw contact. Wist je bijvoorbeeld dat YMCA Nederland onderdeel is van YMCA Europe en de World alliance of YMCA’s? Dit zorgt voor een regelmatig uitwisseling van ideeën, kennis en ervaringen door internationale trainingen en jongerenuitwisselingen. De Internationale Commissie (IC) houdt dit in de gaten voor YMCA Nederland. Lijkt het jou leuk om contact te hebben met YMCA’ers van over de hele wereld en om nieuwe internationale ervaringen mogelijk te maken? Dan is de functie van commissielid van de IC echt iets voor jou!

Wat ga je met ons doen?
De Internationale Commissie faciliteert de landelijke YMCA als lokale YMCA’s met het organiseren van internationale uitwisselingen, contacten en trainingen. Gedurende het afgelopen jaar hebben we in samenwerking met lokale YMCA’s uit binnen- en buitenland digitale kennissessies en spellenavonden georganiseerd. Tijdens deze activiteiten ontmoetten Nederlandse jeugdwerkers en vrijwilligers gelijkgestemden uit onder andere Finland, Roemenië, Barbados, Tsjechië en Wit-Rusland. Wanneer het reizen weer mogelijk is zijn wij ook betrokken bij de organisatie van internationale kamptrainingen en uitwisselingen.

Als commissie onderhouden wij een groot internationaal netwerk aan bevriende YMCA’s van over de hele wereld.

De mogelijkheden voor jou zijn dus erg gevarieerd. Je kan je richten op het versterken van de band tussen YMCA Nederland en verenigingen in het buitenland, organisatie van internationale activiteiten of bijvoorbeeld het aanspreken van internationale en Europese fondsen. Ook is er ruimte voor het maken van internationaal beleid als je hierin geïnteresseerd bent.

Wie zoeken wij?
– Je bent tussen de 18-35 jaar oud
– Je bent een echte verbinder die makkelijk contact onderhoud in zowel het Nederlands als het Engels (extra talen zijn een pré)
– Bent als vrijwilliger actief bij een YMCA in Nederland en hebt interesse in internationaal jeugdwerk
– Hebt leuke en creatieve ideeën over hoe we jongeren met elkaar in contact kunnen brengen
– De functie van commissielid kost je gemiddeld 1-2 uur per week (1x per maand een digitale vergadering)

 

Wat bieden wij?
– Werken in een leuk en gezellig team met gelijkgestemden
– Ruimte om je eigen ideeën en initiatieven te ontplooien!
– Jaarlijks weekendje weg met de commissie
– Mogelijkheid om internationaal en nationaal vrienden te maken
– Mooie en waardevolle ervaring voor op je CV

 

Neem voor vragen contact op met Jonathan van Varik (voorzitter Internationale Commissie) via: [email protected]