Internationale Jongerenuitwisseling Then, Now and Later: Together Towards a Composite Memory.

Meer dan 75 eindigde de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien proberen mensen uit heel Europa deze jaren van geweld en chaos te verwerken. In elk land gebeurd dit op een andere manier. Hoe wordt er herdacht in het buitenland? En hoe werkt dit door op de wereld van vandaag? Hoe kunnen we samen werken naar een wereld vol vrede?

YMCA Nederland organiseert in samenwerking met Roots for Peace van YMCA Europa een jongerenuitwisseling over herinnering in verschillende landen. Ook wordt er gekeken naar de conflicten van vandaag.
Tijdens deze jongerenuitwisseling gaan deelnemers uit 7 verschillende landen met elkaar in gesprek over dit soort onderwerpen. Daarnaast gaan ze deelnemen aan verschillende herdenkingsactiviteiten. Er is daarnaast ook ruimte voor wat ons verbindt zomerkampen, jeugdwerk en YMCA activiteiten over de grens. De voertaal van deze uitwisseling is in het Engels.

Het project wordt betaald door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie. Deze uitwisseling vind plaats van 30 april tot en met 7 mei op het YMCA Kampterrein in Leusden.
Geïnteresseerd? Neem voor vragen contact op met [email protected] Voor aanmelden/interesse, gebruik het formulier onderaan het document.


Zaterdag 30 april tot zaterdag 7 mei
Kosten: deelname is kosteloos
Open voor deelnemers van 18 tot 35 jaar.
Deelnemende landen zijn: Nederland, Frankrijk, Schotland, Duitsland, Rusland, Belarus/ Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië en Ierland. (Door de ontwikkelingen in Oekraïne zullen Rusland en Oekraïne waarschijnlijk online aansluiten)

Jongerenuitwisseling Then, Now, Later

Naam(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)
Adres(Vereist)
Hoe goed ben je in engels
bijvoorbeeld: wat heb je bij de YMCA gedaan, welke opleiding doe je, wat zijn je hobby's
Waarom wil je mee?