YMCA werkt wereldwijd in meer dan 120 landen met kinderen en jongeren. Op lokale afdelingen van onze buitenlandse partner-YMCA’s kunnen Nederlandse studenten stage lopen. Sport, spel, therapie en pedagogische activiteiten staan hierin centraal.

De stages zijn mogelijk op de YMCA’s van Sorocaba (Brazilië), Lima (Peru) en Hongkong. Dit zijn concrete stageplaatsen voor 3e en 4e jaars studenten Social Work (SPH, MWD, Pedagogiek) en Sport (Leraar, PMT). Deze stageplaatsen zijn veilig, je taken zijn op HBO-niveau, er is goede begeleiding aanwezig en er kan huisvesting geregeld worden. YMCA heeft een samenwerking met Hogeschool Windesheim in Zwolle, waarvoor de Y-serviceclub afdeling Zwolle het netwerk verzorgd en de studenten van begeleiding voorziet.
Het prettige aan een stage bij YMCA is dat je altijd terug kunt vallen op YMCA Nederland. Als je via ons naar het buitenland gaat, willen we jou daarin ook ondersteunen. In Nederland krijg je een basiscursus die alle stagiaires krijgen. Zo vertrek je met een goed en veilig gevoel en ontwikkel je je tijdens je stage.
Kennis overdracht is een belangrijk doel van de stageperiode in het buitenland. Als stagiair is het de bedoeling dat je jouw achtergrond als beginnend professional overbrengt, maar ook leert van hoe andere culturen omgaan met het empoweren van kinderen en jongeren.

Wil jij stage lopen bij een YMCA in het buitenland? Neem contact met ons op.
Kijk hier het filmpje van Psychomotorische Therapie-studenten Matthijs en Liesbeth in Brazilië.