Waarom dit evenement?

Tijdens YMCA175 vieren we dat het 175 jaar geleden is dat sir George Williams in Londen met een paar vrienden de YMCA oprichtte.  Het evenement gaat vier dagen duren en zal bol staan van inspirerende bijeenkomsten, workshops, optredens en natuurlijk ontmoeting van andere YMCA’ers van over de hele wereld. YMCA175 richt zich met name op jonge leiders tussen de 16 en 35 jaar, maar jonger en ouder is ook van harte welkom! In Nederland hebben we een Nationaal Coördinator aangesteld om als aanspreekpunt te fungeren vóór het evenement. Dit is Mark van Leersum en als jij vragen of opmerkingen hebt, kun je hem bereiken op 175@ymca.nl. Tijdens het evenement krijgen jullie eigen coördinatie, en die (jonge) mensen komen zich op de ledenvergadering van 22 juni voorstellen!

Wat houdt het evenement precies in?

Het gaat vooral over ontmoeten en beleven. Vijf dagen lang is er een ruime keuze uit workshops, informatieve bijeenkomsten, optredens en ruimte voor gezellig samenzijn. Op de site van de Engelse organisatie lees je meer over het programma.
Een kleine greep hieruit:

  • Openingsceremonie: op zondag 4 augustus zal het evenement geopend worden met een spectaculaire show. De gastheren- en dames gidsen je door het programma van de week en via muziek, lichtshows en vaandeldragers krijg je een warm welkom in Londen.
  • Dagelijkse start: elke dag vertelt een jong iemand zijn of haar verhaal over de YMCA en hoe zij verwachten een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen.
  • Elke dag zal er een zingevingsmoment zijn. Artiesten als Graham Kendrick, Martin Smith, Elton John en Maverick Sabre/Ella Eyre zullen een bijdrage leveren waarbij alle aspecten van de C aan bod zullen komen.
  • Elke middag is er een breed scala aan interactieve workshops, seminars, openforumsessies en oplossingsgerichte bijeenkomsten om jonge mensen te helpen hun werk binnen de YMCA een nieuwe dimensie te geven. Maar ook oudere deelnemers kunnen hier hun voordeel mee doen.
  • In de avond is het tijd voor feest. Maandagavond vieren we de 175e verjaardag van de YMCA en op woensdag vindt de Sluitingsceremonie plaats waarbij er gekeken wordt naar de toekomst en de rol van de YMCA daarin.

Verdere concrete invulling wordt door de Engelse organisatie nog verder ingevuld.

Reis

De Nederlandse groep vertrekt op zondag 4 augustus ’s morgens vroeg naar Londen en op 8 augustus reizen we weer terug. Waarschijnlijk vindt de reis plaats per bus & boot. De voertaal tijdens de conferentie is uiteraard Engels.
De Engelse organisatie regelt de accommodatie, zodra daar meer over bekend is lees je dat hier.

Tickets

Nederland heeft 100 Early Bird tickets van 410 pond per stuk. Als je je hebt geregistreerd krijg je van ons een factuur voor zo’n ticket waarmee je alle dagen toegang hebt tot het evenemententerrein, ontbijt, lunch en diner, een Oyster Card voor openbaar vervoer in Londen en een plek om te slapen ergens in Londen. De Engelse organisatie regelt die overnachting, daar kan Nederland helaas weinig in betekenen. Deze hotels liggen op maximaal 1 uur per openbaar vervoer vanaf het terrein.

Check ook de brochure van de Engelse organisatie!

Daar wil ik bij zijn, hoe kom ik aan tickets?

Om je te registreren kijk je bij de nieuwsberichtenMet deze registratie kunnen we bijhouden hoeveel Nederlandse deelnemers er naar Londen gaan en kunnen we (eventueel) gezamenlijk (bus)vervoer regelen, want dat is natuurlijk wel zo gezellig!

Bijeenkomst voor deelnemers aan YMCA175

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je je hebt aangemeld, maar nog een aantal vragen hebt. Daarom hebben we ruim voor de reis tijdens het ledencongres van YMCA Nederland een moment gepland om met alle Nederlandse deelnemers van YMCA-175 bij elkaar te komen (13.00 uur t/m 16.00 uur). Tijdens dat moment, waarop je ook alle andere Nederlanders die naar Londen gaan kunt ontmoeten, krijg je de laatste informatie en de mensen die jou vragen tijdens het evenement gaan beantwoorden zullen zich aan je voorstellen. Kortom, heb je je ingeschreven, of je nou vragen hebt of niet, kom naar deze intro-middag en laten we vast voorpret hebben. Aanmelden kan door even een mailtje te sturen naar info@ymca.nl.

Sponsoractiviteiten

YMCA Nederland gaat zichzelf natuurlijk op een ontzettend gave manier presenteren in London. Hierbij is de aanwezigheid van heel veel jonge vrijwilligers, leden en belangstellenden cruciaal. Dat is de reden dat we sponsoractiviteiten willen organiseren en zo willen zorgen dat zoveel mogelijk jonge mensen van YMCA Nederland gratis naar London kunnen. Help jij mee? Mail naar 175@ymca.nl voor spontane bijdragen of geniale ideeën!