Waarom een festival?

Tijdens het YMCA175-festival vieren we dat het 175 jaar geleden is dat sir George Williams in Londen met een paar vrienden de YMCA oprichtte.  Het festival gaat vier dagen duren en zal bol staan van inspirerende bijeenkomsten, workshops, optredens en natuurlijk ontmoeting van andere YMCA’ers van over de hele wereld. Het festival richt zich met name op jonge leiders tussen de 16 en 35 jaar, maar jonger en ouder is ook van harte welkom! In Nederland hebben we een Nationaal Coördinator aangesteld om de Nederlandse delegatie bij elkaar te krijgen. Dit is Mark van Leersum en als jij vragen of opmerkingen hebt, kun je hem bereiken op 175@ymca.nl.

YMCA Jongerenreizen zal ook met een groep naar Londen komen en vervolgens doorreizen naar de schitterende natuur van Wales. Wil je met deze reis mee, kijk dan op de site van YMCA Jongerenreizen.

Wat houdt het festival precies in?

Een concreet programma wordt nog bekend gemaakt door de Engelse organisatie. Wel weten we al dat de Nederlandse groep op zondag 4 augustus ’s morgens vroeg naar Londen vertrekt en op 7 augustus ’s avonds weer terugreist. Zeer waarschijnlijk vindt de reis plaats per bus & boot.
De Engelse organisatie regelt de accommodatie, zodra daar meer over bekend is lees je dat hier.
Overdag zullen er in Excell allerlei optredens, workshops, lezingen en ontmoetingen zijn met YMCA’ers van over de hele wereld. De voertaal is uiteraard Engels.

Nederland heeft 100 Early Bird tickets van 410 pond per stuk. Als je je hebt geregistreerd krijg je van ons een factuur voor zo’n ticket waarmee je alle dagen toegang hebt tot het festivalterrein, ontbijt, lunch en diner, een Oyster Card voor openbaar vervoer in Londen en een plek om te slapen ergens in Londen. De Engelse organisatie regelt die overnachting, daar kan Nederland helaas weinig in betekenen. Deze hotels liggen op maximaal 1 uur per openbaar vervoer vanaf het festivalterrein.

Check ook de brochure van de Engelse organisatie!

Daar wil ik bij zijn, hoe kom ik aan tickets?

Om je te registreren kijk je bij de nieuwsberichtenMet deze registratie kunnen we bijhouden hoeveel Nederlandse deelnemers er naar Londen gaan en kunnen we (eventueel) gezamenlijk (bus)vervoer regelen, want dat is natuurlijk wel zo gezellig!

 

Sponsoractiviteiten

YMCA Nederland gaat zichzelf natuurlijk op een ontzettend gave manier presenteren in London. Hierbij is de aanwezigheid van heel veel jonge vrijwilligers, leden en belangstellenden cruciaal. Dat is de reden dat we sponsoractiviteiten willen organiseren en zo willen zorgen dat zoveel mogelijk jonge mensen van YMCA Nederland gratis naar London kunnen. Help jij mee? Hieronder een overzicht van de huidige acties:

Wijnactie, scoor heerlijke wijnen!

Voor het (toepasselijke) bedrag van 17,50 euro (per 2 flessen) kunnen we twee lekkere wijnen aanbieden uit de collectie van Casa Safra. Zowel de Terra Alta DO Gran Reserva (rood) als de Verdejo blanco Vino Varietal de Espana (wit) zijn leverbaar.

Het is goed mogelijk om ook grotere aantallen te bestellen. Bijvoorbeeld als relatiegeschenk of als cadeau voor alle familieleden. Bij bestellingen vanaf 12 flessen worden de bestellingen gratis thuis geleverd.

Vul voor bestellingen het formulier op de nieuwspagina in (minimale afname 2 stuks, afhalen alleen mogelijk voor personen ouder dan achttien jaar).

foto: www.facebook.com/ymca175nl