In een tijd dat het nieuws dagelijks gaat over de plasticvervuiling van onze aarde willen wij als YMCA Kampeercentra niet langer bijdragen aan deze vervuiling. Tijdens de kampen in Leusden en Hulshorst wordt best een hoop plastic gebruikt, zoals witte bekertjes en de bakken waar we het ontbijt en lunch in serveren.


YMCA Kampeercentra ontvangen per seizoen duizenden kinderen die op schoolkamp of sportkamp komen. Op school krijgen de kinderen les over het milieu en zien hoe belastend plastic is voor mens en dier.

Wat gaan wij doen?

Plastic loos is (nog) niet haalbaar, plastic-arm wordt het doel.
De grootste hoeveelheid plastic die gebruikt wordt zijn toch wel de witte bekertjes. Deze bekers verdwijnen helemaal. In plaats hiervan wordt de hoeveelheid afwasbare bekers in de bestekkasten op de kampen meer dan verdubbeld. De gasten kunnen altijd extra van deze bekers in de keuken ophalen voor limo of chocolademelk of meenemen voor het lunchpakket. Indien men geen tijd heeft om deze zelf af te wassen in het kamp dan is er de extra service dat de bekers naar de keuken gebracht mogen worden en dat deze hier afgewassen worden.
Voor het meegeven van ontbijt en lunch is er een plasticvrije manier gekozen. In het kader van hygiëne kunnen we helaas niet van de mono verpakkingen voor ontbijt en lunch af.
Op deze manier helpen wij ook mee de plasticsoep te verminderen!