YMCA Nederland is een van de proeftuinen voor de Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens deze MDt zetten jongeren zich vrijwillig in en doen daarbij vaardigheden op die ze in hun latere carrière kunnen gebruiken. In de proeftuin gaan we pionieren om erachter te komen wat er wel en wat er niet gaat werken als jongeren hun MDt gaan vervullen.veel plezier bij ymca maatschappelijke diensttijd

Wat kun je doen?

Wat je kunt doen bij de YMCA is heel breed. Denk aan kampstaf bij de zomerkampen, leiding bij een plaatselijke groep of meewerken op kantoor. Ook als bestuurslid of trainer kun je nuttig werk voor jezelf en voor de YMCA doen. Het hangt er net vanaf wat je zelf wilt en al kunt. De leeftijd waarop je je MDt bij YMCA kunt vervullen ligt tussen de 16 en de 28 jaar. Je doet het werk vrijwillig, maar met als doel  vaardigheden te leren die je in je latere loopbaan goed kunt gebruiken. Je zet je voor minimaal 3 maanden in en als je na afloop van je diensttijd vrijwilliger wilt blijven, dan is dat zeker mogelijk.
Je kunt bij YMCA vrijwilligerswerk doen in 5 regio’s:

  • Rotterdam
  • Haaglanden
  • Friesland
  • Overijssel
  • Amersfoort/Utrecht

Wat levert het jou op?

Allereerst levenservaring maar daarnaast ook praktische vaardigheden die je in je latere loopbaan goed kunt gebruiken. Er wordt voor jou een VOG aangevraagd en na afloop van je diensttijd krijg je van ons een getuigschrift waarmee je bij werkgevers kunt aantonen dat je je goed hebt ingezet bij ons.

Hoe meld je je aan?

Stuur een mail met je motivatie, de regio waar je aan de slag wil en de tijd die je beschikbaar bent naar zinin@ymca.nl, dan neemt een van de projectmedewerkers contact met je op.