De YMCA is een jeugdorganisatie waarbij bijna alle activiteiten door vrijwilligers worden georganiseerd. En daarom zijn we (bijna) altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het je leuk om activiteiten met kinderen, tieners of jongeren te organiseren, neem dan contact op met de YMCA.

Je kan zowel als vrijwilliger meegaan op bij een zomeractiviteit zoals een huttenbouwdorp, zomer3daagse, of een zomerkamp, maar ook het jeugdwerk in de stad kan altijd een helpende hand gebruiken, of dit nu bij een kookworkshop, technieklessen, houtbewerking, een tiener- of jongerensoos is, als beheerder van een clubhuis, als gastheer of -vrouw, of bij het poppodium Saturnus Live Music in Scheveningen. Maar ook zijn vrijwilligers actief als trainer om nieuwe vrijwilligers op weg te helpen, of als bestuurder van een vereniging, of begeleiden (regionale) activiteiten.

Vrijwilligerswerk kan ook zeer interessant zijn voor stagiaires in hun eerste jaar van social work (CMV, SPH, MWD) of voor toekomstig SCW-ers. Zoek je een leuke en leerzame stageplek stageplek, kijk dan ook bij stage.

 

 

 

Ze besturen de plaatselijke groep of zitten in een werkgroep en komen met nieuwe initiatieven. Of ze dragen hun kennis over in trainingen en workshops.

Activiteiten waar de YMCA vrijwilligers voor inzet zijn: