Op 23 oktober 2023 bestaat YMCA Nederland, en zo’n lustrum moet gevierd worden!

 

YMCA Nederland heeft onderstaande (concept) ideeën (zoals ook al verwoord in het Jaarplan 2023) om het 170-jarig bestaan te vieren:

 

  • Tijdens de Midwinterborrel te Leusden in januari is de aftrap van het lustrumjaar. Het spreekwoordelijke startschot wordt gegeven op een jaar vol mooie activiteiten.
  • Van maart tot december brengen we activiteiten, jongeren, vrijwilligers en groepen in beeld. Elke week lichten we één van deze ‘categorieën’ uit en ontstaat er een mooi beeld wat de YMCA allemaal doet en welke impact dat heeft.
  • Lokale groepen worden uitgedaagd om hun unieke impact en verhaal te laten zien en te vertellen in hun eigen omgeving, lokale pers en via YMCA Nederland aan de andere YMCAs.
  • Er komt een Jongerenevent, met als thema “Het beste idee van de YMCA”, waarin jongeren worden uitgedaagd om in het kader van duurzaamheid een mooie, concreet en innovatief product, activiteit of aanpak vorm te geven rondom de vier SDG’s (duurzaamheidsdoelen) van de YMCA.
  • Op zaterdag 21 oktober worden erebestuurders, ereleden, oud bestuurders en andere beleidsmakers uit het verleden en heden van YMCA Nederland, evenals collega instellingen en partners uitgenodigd voor een gezamenlijke lunch. Aansluitend zal er een dankdienst zijn voor 170 jaar YMCA. In het ledencongres van november wordt de YIP Award in een nieuw jasje gestoken: er komt een Award Gala waaraan
    binnen deze categorieën nog meer waardering wordt gegeven voor de inzet, betrokkenheid en verbinding van de vrijwilligers.
  • Op maandag 23 oktober vieren we onze verjaardag met een online campagne en een online activiteit.