Als vrijwilliger besteed je een deel van je tijd aan jeugdwerk en daar wil je ook graag iets voor terugkrijgen. Je wilt je graag ontwikkelen om zo je taak binnen het vrijwilligerswerk beter uit te voeren en hierdoor meer plezier te beleven.
YMCA heeft hiervoor een trainingsaanbod ontwikkeld dat uitdagend is voor elke vrijwilliger; of je nu een kinderclub begeleidt, kampstaf bent of een bestuursfunctie hebt. We gaan uit van de kwaliteiten van de deelnemers en nemen deze als uitgangspunt om verder te kunnen groeien.

Trainingshuis

De verschillende functies binnen het jeugdwerk vragen om verschillende kennis en vaardigheden. Daarom is er voor alle functies binnen het jeugdwerk een doorgaande trainingslijn ontwikkeld:

Basistraining Jeugdwerk;
voor nieuwe clubleiding en kampstaf bestaande uit 2 dagdelen standaardmodules en 1 dagdeel keuzemodules
Training Jeugdwerk;
voor ervaren clubeiding en kampstaf bestaande uit 2 dagdelen standaardmodules en 1 dagdeel keuzemodules
Specialisatietraining Jeugdwerk;
voor clubleiding en kampstaf en andere vrijwilligers bestaande uit verschillende keuzemodules rondom sociale veiligheid, gedrag van kinderen/tieners, leiderschapsstijlen of spel
Specialisatietraining Coördineren/ Leidinggeven;
voor hoofdstaf, mentoren en jeugdouderlingen bestaande uit 2 dagdelen standaardmodules en 1 dagdeel keuzemodules
Specialisatietraining Besturen;
voor werkgroepleden, besturen en jeugdraden bestaande uit 2 dagdelen standaardmodules en 1 dagdeel keuzemodules

Deze trainingslijnen kun je volgen met alle vrijwilligers binnen jouw vereniging of groep maar natuurlijk kun je ook aansluiten bij de al geplande bijeenkomsten. De data van geplande trainingen vind je op www.ymcajeugdwerk,nl