YMCA Nederland is sinds 2022 betrokken bij het project MIYO (Measuring Impact of Youth Organisations). Dit project heeft ten doel een toolkit te ontwikkelen om de maatschappelijke ‘impact’ van jeugd- en jongerenprojecten te meten. YMCA denkt mee over de vorm en inhoud van dit project, dat een kwantitatieve en kwalitatieve succesmeting omvat.

In het najaar van 2023 zullen er in Nederlands een aantal pilot-activiteiten plaatsvinden onder de lokale YMCA/ CJV- verenigingen. Deze bestaan uit digitale vragenlijsten en fysieke groepsgesprekken.

Voor dit project zijn we op zoek naar YMCA Impact-adviseurs , die ons helpen met het uitvoeren van dit onderzoek. Als YMCA Adviseur word je klaargestoomd voor onderzoek in het Nederlandse én het internationale jeugdwerk! Je ben van september 2023 tot en met februari 2024 beschikbaar om groepsgesprekken te leiden en de resultaten te verwerken.

Als YMCA Consulent heb je:

  • Ervaring als begeleider van jeugdwerkactiviteiten of zomerkampen.
  • Goede Engelse én Nederlandse taalvaardigheden in woord en geschrift.
  • Aantoonbare interesse in academisch onderzoek.
  • Het vermogen goed te kunnen luisteren.
  • Ben je beschikbaar vanaf 1 september 2023.
  • Ben je meerdere zaterdagen beschikbaar voor een periode van zes maanden.

Als consulent word er van je verwacht dat je deelneemt aan de Internationale Consulententraining, die plaatsvindt in Brussel van 20 t/m 24 in Brussel. Reis, deelname en verblijf aan deze training is kosteloos. Je wordt ook uitgenodigd voor de receptie om het einde van het MIYO project te vieren op 24 februari, in Brussel.

 

Vergoeding is mogelijk in overleg.

Wil je meer weten stuur een e-mail naar [email protected] ? Of wil je je aanmelden vul het onderstaande formulier in:

Aanmelden YMCA Consulent

Naam

 

Dit project is een initiatief van de Bureau Européen du Scoutisme (European Scouting Region) en YMCA Europa. Daarnaast zijn nationale Scoutingorganisaties uit Noord-Macedonië, Ierland, Wallonië Tsjechië en Zweden partners in dit project. Academische ondersteuning wordt geleverd door de  Faculteit van toegepaste Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Maynooth in Ierland. Het huidige project wordt naar verwachting in februari 2024 afgerond.

Meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected] of kijk op https://impactofyouth.org/ voor meer informatie!