InternationaalNieuws

Van 22 tot 26 mei reisden een groep van Nederlanders naar de General Assembly van YMCA Europa in het prachtige Athene. Het thema van deze bijeenkomst was “Living the Vision”. De General Assembly is een belangrijke jaarlijkse Ledenvergadering van YMCA Europe. Alle 35 Europese YMCA’s worden hierbij uitgenodigd. YMCA Europe is het regionale koepel dat YMCA’s uit Europa vertegenwoordigt.

Tijdens de General Assembly hadden we een adembenemend uitzicht op het Akropolis. Er werden zakelijke onderwerpen besproken en presentaties gegeven. We luisterde naar presentaties waar vooruitstrevende projecten gedeeld werden over nieuwe technologieën en mentale gezondheid. Ook werd een Peace Choir, een vredeskoor, gelanceerd. Daarnaast genoten we van de Griekse cultuur. Ook hebben we een beter inzicht gekregen in Vision 2030 (meer weten? Klik hier), we hebben gezien hoe de kernthema’s/ pillaren van deze visie in andere landen worden ingezet. We hebben veel nieuwe contacten opgedaan die hopelijk zullen uitbloeien in nieuwe internationale uitwisselingen, trainingen en projecten.

Wij kijken terug op een inspirerende en verbindende ervaring, en zijn gemotiveerd om de visie verder toe te passen en nieuwe activiteiten op te zetten.

 

Geschreven door Willemijn Steggerda, vrijwilliger bij YCamps en lid Internationale Commissie