Internationaal

Op maandag 2 november organiseerde de internationale commissie de webinar Vlog like a Pro. Tianne van Dam (YMCA Rijswijk) is professioneel vlogger, of moeten we zeggen vlogSTER, en leerde de deelnemers de fijne kneepjes van het maken van een leuke vlog. Welke materialen heb je nodig? Waar moet je op letten qua belichting? En welke muziek plaats je onder je video? Het kwam allemaal aan bod.

Het leuke was dat er deelnemers waren van over heel de wereld. Deze deelnemers zijn nu in staat om YMCA activiteiten nog beter te promoten en om video’s in te zetten als communicatiemiddel richting jongeren. Na afloop van de vlog is er door de deelnemers een Whatsappgroep gestart waarin zij hun eerste ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen voorzien van feedback, tips en trucs.

De internationale commissie is van plan om de komende maanden meer digitale internationale trainingen te organiseren waarbij vrijwilligers uit verschillende landen hun kennis kunnen uitwisselen. Zo blijven we ook in tijden van deze pandemie in staat om jongeren over de hele wereld met elkaar te verbinden.

Heb jij ideeën voor leuke onderwerpen of zou jij met jouw YMCA online in contact willen komen met een YMCA ergens anders op de wereld? Stuur dan een e-mail naar Internationaal@ymca.nl.