Het bestuur van YMCA Nederland brengt het volgende statement uit naar aanleiding van het voortdurende Israelisch-Palestijnse conflict:

YMCA Nederland veroordeelt alle gewelddaden in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Wij zijn solidair met het streven van de Verenigde Naties naar een vreedzame oplossing. Een oplossing die de rechten, waardigheid en veiligheid van alle betrokken individuen handhaaft. Als jongerenorganisatie, is onze toewijding aan het steunen van jongeren constant en geloven we in het stimuleren van begrip, tolerantie en respect onder jongeren.

De afgelopen decennia hebben YMCA Gaza, YMCA Oost-Jeruzalem en YMCA West-Jeruzalem hun gemeenschapsleden onvermoeibaar gesteund, waarbij ze de grenzen van achtergrond of religie overstegen. Zij hebben constante hulp, educatieve mogelijkheden en veilige ruimtes geboden, zodat elk individu, ongeacht afkomst, steun en troost vindt binnen hun programma’s.

Namens YMCA Nederland spreken we onze steun en bewondering uit voor de ondersteuning die de lokale YMCA verenigingen bieden in deze uitzonderlijke omstandigheden. Wil je graag meer doen? Via de link hieronder, of via https://ymca.nl/vereniging/donaties/ willen we bijdragen in de steun aan deze lokale groepen, zodat zij hun onmisbare werk kunnen voortzetten. U kunt ook gebruik maken van de link hieronder.

De volledige Kerstgroet, inclusief het Statement, kunt u hier lezen: YMCA statement bij Inclusief december 2023_v2

Donate € -