Naar aanleiding van de berichtgeving op diverse media, kunnen we doorgeven dat het ondertussen met de kinderen die op zomerkamp waren op het YMCA Kampeercentrum in Leusden allemaal goed gaat. Het kamp uit Rijnsburg is vroegtijdig afgebroken en de kinderen zijn weer thuis. Er is gistermiddag na goed overleg besloten om de overige kampen, die aanwezig waren op het kampeercentrum, in verband met de warmte en veiligheid, vandaag te beëindigen, zodat de kinderen naar huis konden.

De overige kampen die vandaag en morgen starten, gaan vooralsnog gewoon door, aangezien de weersverwachting is dat de temperatuur zal dalen. We vragen de begeleiding uiteraard in te spelen op de warmte en de weersverwachting in de gaten te houden. We hebben er vertrouwen in dat de vrijwilligers, mede door hoe zij gisteren hebben gehandeld, hier goed mee om kunnen gaan.

Mocht u vragen hebben over de zomerkampen die gaan starten, neem dan contact op met de organisatie van het zomerkamp. De gegevens vind u in de deelnemersbrief.

De foto is een archieffoto van een eerder zomerkamp. Deze kinderen waren niet bij het incident betrokken.