Wat leuk dat ik mij nu mag voorstellen als jeugdwerkconsulent bij YMCA jeugdwerk. Het is alweer 9 jaar geleden dat ik met de YMCA in aanraking kwam, als jaarstagiaire bij het jeugdwerkkantoor in Zwolle. Hier heb ik een leuke leerzame tijd gehad waardoor ik in 2012 mijn diploma Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV) in ontvangst mocht nemen. Na het behalen van mijn diploma heb ik in de kinderopvang gewerkt, ben ik getrouwd met Peter en samen hebben we drie prachtige kinderen. Altijd ben ik betrokken gebleven bij de YMCA, eerst als trainer en vrijwilliger voor activiteiten. Ook mocht ik naar YMCA Roemenië om een training over coaching te volgen. Een onderwerp waarin ik interesse heb en mij in wilde ontwikkelen. Zo mooi dat de YMCA iedereen kansen biedt om je te ontwikkelen, dit is ook waarom ik in 2018 een plekje in het bestuur van YMCA Noord Oost heb ingenomen. Nog nooit eerder heb ik een bestuursfunctie gehad, maar bij de YMCA krijg je de kans om te groeien.

Het afscheid van Dinet gaf mij de mogelijkheid om als medewerker het team van jeugdwerkconsulenten te versterken. Mijn taken zijn het organiseren van de overkoepelende Events zoals de jaarlijkse volleybaltoernooien, survival, voetbaltoernooien en YMCA-stars organiseren. Dit doe ik het liefst met een groep vrijwilligers uit de regio waar het event plaats vindt, zodat zei ook de mogelijkheid krijgen om hun ideeën hierin kwijt te kunnen en het event te vernieuwen zodat het ook past bij de doelgroep uit die regio. Daarnaast mag ik meedraaien in het prachtige project “Jongeren aan Zet”. Het zou tof zijn om dit ook op nieuwe plaatsen op te zetten. Wat ik nu in korte tijd al gezien heb over dit project, en wat een mooie ervaring dit voor jongeren kan zijn maakt mij heel enthousiast om dit project voort te zetten.

Daarnaast ben ik bereikbaar voor groepen die vragen hebben over het plaatselijk jeugdwerk, om in gesprek te gaan hoe het ervoor staat, ideeën voor vernieuwing, uitbreiding, samenwerkingen etc. Mijn doel is: Alle kinderen en jongeren hebben een plek in hun omgeving hebben waar ze naartoe kunnen voor leuke activiteiten, een luisterend oor en aandacht voor wie ze zijn en wat ze willen.